Kan vi stole på næringslivet?

Er det greit å tjene penger på bistand? Hvor mye penger er det lov til å tjene? Og har NGO'ene utspilt sin rolle i bistand?

Under Arendalsuka 2017 inviterer Fredskorpset og Laboremus Oslo til opphetet, men også konstruktiv diskusjon rundt fremtidens bistandspolitikk. På scenen og i publikum ønsker vi velkommen til folk som tjener penger på bistand, folk som er kritiske til næringslivets rolle innenfor bistand, interesserte utenforstående og selvsagt også stemmer fra land som mottar bistand.

Oppgjøret mellom pragmatikere og idealister skal ledes av Civita's Nikolai Hegertun (@nikolaihe på Twitter). Vi oppfordrer til både høylytt deltakelse og lavmælt observasjon på Hotell Tyholmen på Arendalsukas første dag.

For den sultne eller tørste vil det bli lett servering. 

Trykk attending og følg med på eventet for mer informasjon. 

Tid: Mandag 14. august, 17.30-19.30

Sted: Hotell Tyholmen, Arendal

Arendalsrådet

I Arendalsrådet gir kjente mennesker råd til det norske folk. Panelet er ikke eksperter, de prøver bare å gi gode råd til deg som hører på. Til å lede den empatiske gjengen sitter Siri Kristiansen - like klok som hun er morsom, like rettferdig som hun kan være hard.

Det overordnede temaet for Arendalsrådet er stereotypier, og da spesielt stereotypier som kommer til uttrykk når mennesker fra forskjellige land og kulturer skal leve side om side. Er det for eksempel greit å si "once you go black you never go back", eller er dette rasistisk?

Rådet vil gi oss svar på dette og mange andre spørsmål i løpet av kvelden. Har du et spørsmål eller dillemma? Send dette til arendalsradet@gmail.com. Kanskje nettopp ditt problem blir kveldens høydepunkt!

Tid: Tirsdag 15. august, 20.30-21.30

Sted: Barrique, Arendal sentrum

Trykk her for link til Facebookarrangementet