Hopp direkte til innhold
Hopp direkte til hovedmeny
Hopp direkte til søk
Søk på disse sidene

Om oss

Sist oppdatert: 16. februar 2017

Fredskorpsets metode for utvikling er unik i internasjonal sammenheng. Ved å legge til rette for utveksling av fagfolk og frivillige mellom institusjoner og bedrifter, legger vi grunnlaget for deling av kunnskap og innovativt samarbeid.

Siden 2001 har 8290 fredskorpsere vært på utveksling. Mellom Norge og land i Afrika, Asia og Latin-Amerika, og også mellom land i sør. 

Vi gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Vi er overbevist om at verden blir litt mer rettferdig når folk blir bedre kjent med hverandre og skaper verdier sammen.

Les om utvalgte Fredskorpsprosjekter

Omlag 200 organisasjoner og virksomheter utveksler unge mennesker i samarbeid med Fredskorpset. Fysioterapeuter, ingeniører, journalister, designere og unge aktivister er eksempler på folk som bytter plass på tvers av landegrenser. Gjennom å samarbeide med hverandre, deler organisasjonene kunnskap og erfaringer. Et fredskorpssamarbeid utvider perspektiver og endrer holdninger.

Følg oss på Facebook, Twitter og Instagram

Fredskorpset er en del av den statlige utviklingspolitikken. Fredskorpset ble opprettet i 1963 for å sende folk fra Norge, og ble endret i 2000 for å drive med gjensidig utveksling. Stortinget setter hvert år av penger i statsbudsjettet til at vi skal gjøre jobben vår. Oppdraget vårt er å legge til rette for gjensidig læring og utvikling i virksomheter og lokalsamfunn. Vi gir økonomisk støtte til organisasjoner og bedrifter som ønsker å utveksle medarbeidere med en annen organisasjon.

Les mer om Fredskorpsets Instruks og strategi, samt nøkkeltall.

Organisasjonskart

Etiske retningslinjer (pdf)
Fredskorpset har egne etiske retningslinjer som gjelder for alle våre aktiviteter, enten de er  utført av fredskorpsere, partnere eller ansatte

Årsrapport 2015 (pdf)  Årsrapport til UD 2015 (eget format)
Øvrige årsrapporter (pdf): 
2014201320122011, 20102009, 2008, 2007,  2006, 2005, 2004,  2003

Regelverk, evalueringer og undersøkelser 

Hold deg oppdatert! Abonner på Fredskorpsets nyhetsbrev