Hopp direkte til innhold
Hopp direkte til hovedmeny
Hopp direkte til søk
Søk på disse sidene

- Jeg kan snakke engelsk!

Sist oppdatert: 16. februar 2017

Utsagnet kommer fra Thomas, en av elevene på Briskeby videregående skole for hørselshemmede i Lier. Han er så heldig å bli undervist av Hannah og Rose fra Malawi. For å kommunisere med dem må han snakke engelsk, noe som har gjort at han har lært masse siden de kom.

Utvekslingsprosjektet mellom Montfort Special Need Education Center og Hørselshemmedes Landsforbund kommer både barn, elever og lærere til gode. Audiografer fra Norge drar på utveksling til Malawi for å dele sin kunnskap om hvordan barn med hørselstap kan identifiseres tidlig og få hjelp til å benytte den hørselen de har. Slik kan barna få mer utdanning enn de ellers ville fått, og bli bedre integrert i lokalsamfunnet.

Les mer om de norske audiografene i Malawi

Spesiallærerne fra Malawi underviser elevene på Briskeby, i tillegg til at de både lærer og deler undervisningsmetoder med de andre lærerne. Begge institusjonene lærer fra hverandre, siden de har ulike tekniske hjelpemidler tilgjengelig. En av ringvirkningene ved å ha malawiske lærere på Briskeby, er at elevene får trening i å snakke engelsk og får bedre selvtillit ved at de behersker språket.

Elevene blir også mer reflektert i forhold til hvordan hørselshemmede i andre land har det. Lærerne fra Malawi deler mye fra sin kultur i møte med de norske ungdommene.

Se video fra vårt besøk på Briskeby:

Les om andre fredskorpsprosjekter