Fredskorpset 50 år

Siden 1963 har mer enn 7500 fredskorpsere gjort verden bedre gjennom kunnskap, profesjonalitet og engasjement. Ved å jobbe sammen på tvers av landegrenser og kulturer, har fredskorpserne bidratt til utvikling.

 

Din fortelling er vår historie.

Tilbake til jubileumsforsiden

I jubileumsåret 2013 skal vi fortelle det norske folk den store historien om Fredskorpset. For å få til dette løfter vi fram de mange stemmene og historiene fra engasjerte fredskorpsere gjennom 50 år. Finn fram gamle fotografier, ta frem dagboken, let gjennom gamle brev og del historien din med oss!

Del din historie
Legg til nytt bilde
 
Hvis du kan se/lese denne teksten, ikke endre dataene i epost-feltet under, dersom du endrer dataene der vil ikke skjemaet kunne sendes inn.

Når du sender inn en historie, legger vi den ut her slik at andre kan lese den.

Utvalgte historier

Uganda, 1965

Hvordan var det å være fredskorpser i Uganda i 1965? Les Ivar Mikalsens brev hjem til mor og far hjemme i Norge.

Uganda, 1969

UTFORDRINGER I FREDSKORPSET

Like etter at jeg fylte 24 år, i november 1969, reiste jeg til Uganda for å arbeide på Uganda School for the Deaf. Der skulle jeg være ans..

Mosambik, 1988

Høsten 1987 ble jeg for første gang i livet boende alene i et hus og kunne gjøre akkurat som jeg ville med livet mitt – uten å ta hensyn til noen. Min eldste datter gikk p&..

Nicaragua, 2003

I bomullsslavenes parademarsj

Jeg var godt inne i min fjerde dag med dengue, da en innfødt med betydelig kraft halte meg ut av sengen og forlangte at jeg fulgte etter ham. Tre parac..

Palestina, 2011

Til tross for den umenneskelige behandlingen sitter latteren løst.Jeg vil alltid huske synet av min Beduinmor idet jeg blandet den sukkersøte teen med lebahn, flytende sur ost, som jeg trodde var melk

.

Photo contest winners

Se vinnerne og finalistene i fotokonkurransen